Fabrica finlandeză a Nokian Tyres a obținut certificarea ISCC PLUS care permite creșterea ponderii materiilor prime sustenabile în anvelope

Fabrica finlandeză a Nokian Tyres a obținut certificarea ISCC PLUS – International Sustainability and Carbon Certification (ISCC). Odată cu certificarea, Nokian Tyres poate introduce în anvelopele sale noi materii prime sustenabile, certificate ISCC PLUS.

Nokian Tyres va introduce materiile prime certificate atunci când vor fi lansate noile produse emblematice. Utilizarea materialelor certificate reprezintă un pas important pentru companie în atingerea unuia dintre obiectivele sale cheie în materie de sustenabilitate, mai exact creșterea ponderii materiilor prime reciclate sau regenerabile în anvelopele sale la 50% până în 2030.

„Nokian Tyres se străduiește să înlocuiască materialele pentru anvelope pe bază de combustibili fosili cu unele sustenabile pentru a-și atinge obiectivul. Folosim deja materii prime reciclate și regenerabile în anvelopele noastre, iar posibilitatea de a utiliza materiale certificate ISCC PLUS în completarea acestora accelerează activitatea și suplimentează propriile noastre cercetări și inovații privind materiile prime”, spune Teemu Soini, Vicepreședinte Inovare și Dezvoltare la Nokian Tyres.

ISCC este un sistem de certificare a sustenabilității aplicabil la nivel global. Certificarea ISCC PLUS asigură, de asemenea, conformitatea cu cerințele ridicate de sustenabilitate ecologică și socială, precum și trasabilitatea de-a lungul lanțului de aprovizionare. Certificarea primită de Nokian Tyres se aplică producției de anvelope pentru autoturisme la fabrica din Finlanda, iar compania intenționează să obțină certificarea și altor unități de producție.

Recent, Nokian Tyres a atins o altă piatră de hotar în ceea ce privește materiile prime sustenabile, atunci când compania a demonstrat capacitatea de utilizare în anvelope a unei noi materii prime revoluționare prin prezentarea, în iunie 2024, a anvelopei concept Nokian Tyres Green Step Ligna. Aceasta este prima anvelopă fabricată vreodată cu UPM BioMotion™ RFF – materie primă lignină pe bază de lemn şi complet regenerabilă. Materialul a înlocuit tot negrul de fum provenit din combustibili fosili din pereții laterali ai anvelopei concept.

Despre ISCC PLUS: https://www.iscc-system.org/certification/iscc-certification-schemes/iscc-plus/

Descărcați imaginile

Informații suplimentare:

Jaroslav Nálevka, Consultant PR, McCann Prague, tel. +420 725 865 874,

jaroslav.pr.ext@mccann.cz

PR Marketing Manager Zuzana Seidl, tel. +420603578866,

zuzana.seidl@nokiantyres.com

Twitter I YouTube I Facebook I LinkedIn I Instagram

Nokian Tyres dezvoltă și produce anvelope premium pentru persoanele care apreciază siguranța, durabilitatea și predictibilitatea. Inspirați de moștenirea noastră scandinavă, realizăm produse inovatoare pentru autoturisme, camioane și utilaje grele, care vă oferă liniște în toate condițiile de condus. Lanțul nostru Vianor oferă servicii pentru anvelope și mașini. În 2023, vânzările nete ale companiei au fost de 1,174 milioane euro. La sfârșitul anului aveam un număr de aproximativ 3.400 angajați. Nokian Tyres este listată pe Nasdaq Helsinki. Informații suplimentare: www.nokiantyres.ro ; www.nokiantyres.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *