Au devenit SSD-urile o necesitate pentru gameri? Cerințele minime de sistem nu lasă loc de îndoială.
Dacă la un moment dat ai trecut de la HDD la SSD, știi prea bine că nu există cale de întoarcere. Aceste unități de stocare moderne nu numai că îți sporesc calitatea vieții atunci când utilizezi PC-ul și consolele, dar oferă și mai multe posibilități dezvoltatorilor de jocuri. Din ce în ce mai multe studiouri încep să considere această tehnologie ca noul standard. Acesta este motivul pentru care, în ultima perioadă, există o creștere a numărului de jocuri care includ SSD-urile în cerințele lor minime.
Există unele jocuri pe care nu le vei putea juca fără un SSD.
Toate semnele arată că vechile HDD-uri vor fi în curând înlocuite de omoloagele lor mai moderne și mai avansate, care nu numai că sunt mai rapide, ci și mai eficiente. În prezent, nu mai poți juca titluri precum Starfield, Baldur ‘s Gate 3 sau Cyberpunk 2077:Phantom Liberty fără un SSD. Acum, vechea dilemă: ce SSD ar trebui să alegi? Răspunsul este destul de simplu: unul rapid!
Dacă alegi SSD-ul Samsung 990 PRO, te poți aștepta la o creștere semnificativă a performanței jocurilor datorită vitezelor sale de citire și de scriere secvențiale, care ating până la 7.450 MB/s. Pentru cei care apreciază un design modern, atât modelul 980 PRO, cât și 990 PRO sunt disponibile în versiunea cu radiator, Heatsink. Mulțumită sistemului lor de răcire cu radiator încorporat și tehnologiei de ultimă generație, acestea vor răspunde, cu siguranță, chiar și nevoilor celor mai pasionați jucători. Ceea ce le face să iasă în evidență este designul lor minuțios, care, împreună cu luminile cu care este prevăzut modelul 990 PRO Heatsink, va transforma, în mod cert, orice PC într-un adevărat computer de jocuri.
SSD-urile oferă noi posibilități industriei.
Dezvoltatorii au declarat că SSD-urile au deschis multe posibilități noi în industria de dezvoltare a jocurilor video, permițându-le să implementeze în titlurile lor mecanici mai complexe și lumi elaborate. Jucătorii care utilizează SSD-uri nu se vor mai bloca niciodată într-un ecran de încărcare din cauza timpilor scurți de încărcare în timpul caracteristicii de teleportare. O unitate rapidă garantează și o performanță îmbunătățită la încărcarea textului și a obiectelor, ceea ce le permite dezvoltatorilor să creeze lumi cu elemente mai detaliate.
În plus, SSD-urile au pornit o revoluție în industria consolelor. Versiunea standard a consolei PlayStation 5 este prevăzută cu modelul de SSD M.2 de 825 GB, care oferă performanțe foarte bune atunci când joci titluri precum Ratchet & Clank:Rift Apart sau God of War: Ragnarok. Și nu te împiedică nimic să îți actualizezi consola, îmbunătățindu-i performanța și adăugând mai mult spațiu pe disc. Modelele 990 PRO și 980 PRO menționate anterior sunt pe deplin compatibile cu PlayStation 5 și pot stoca până la 4 TB de date. Dacă alegi versiunea cu radiator încorporat, vei rezolva și o problemă de supraîncălzire cu care se confruntă majoritatea consolelor.
Disponibilitatea discurilor rapide nu mai este o problemă.
Pre vremea când această tehnologie era încă la început, prețurile SSD-urilor, în special ale celor de mare capacitate, erau mult peste limitele normale. Majoritatea utilizatorilor își instalau sistemele de operare pe unitatea SSD, mai rapidă, păstrând jocurile pe HDD, care era mai lent. Din fericire, gamerii nu mai trebuie să facă astfel de alegeri. SSD-urile sunt disponibile la prețuri avantajoase, iar capacitatea lor ridicată permite stocarea unui număr infinit de jocuri. Atunci când decizi să achiziționezi un SSD, ar trebui să alegi întotdeauna un producător de încredere. Samsung este lider de piață, oferind o garanție de până la 5 ani pentru SSD-urile NVMe.
SSD-urile au devenit noul standard atât pentru jucători, cât și pentru dezvoltatori – aceasta este o stare de fapt. Ne putem bucura de o performanță mai bună a jocurilor datorită utilizării acestora pe PC-uri și console. Ele ne permit să călătorim în lumi mai mari, mai complexe și mai animate, pe care le putem explora fără întreruperi și fără ecrane de încărcare care ne pot diminua imersiunea.