Ce este Criolipoliza?
Criolipoliza este un tratament estetic non-invaziv care permite reducerea grasimii localizate prin utilizarea frigului. Metoda este implementata intr-un dispozitiv de ultima generatie care actioneaza asupra unor regiuni specifice ale corpului pentru a distruge celulele adipoase prin inghetare, fara a rani stratul superior de piele. Criolipoliza se poate efectua la clinici specializate, de catre persoane autorizate. O astfel de clinica este Yiara, care ofera pacientelor una din cele mai avansate proceduri de criolipoliza Bucuresti. In plus, daca accesati site-ul clinicii Yiara, veti observa si faptul ca aici aveti criolipoliza pret bun, uneori existand discount-uri substantiale. Numele tratamentului este Cooltech, folosindu-se un aparat ultraperformant.
Procedura nu este dureroasa si va permite sa va reluati activitatile zilnice imediat. „Crio” deriva din cuvantul grecesc „kryos” care inseamna „gheata” si se refera la mecanismul de actiune al procedurii. De fapt, criolipoliza se bazeaza pe un principiu termic simplu, conform caruia grasimea sufera o reducere daca este „inghetata”. In acest fel, celulele adipoase, care se gasesc in tesutul subcutanat, fiind sensibile la rece, sunt supuse unui proces de cristalizare. Moartea celulara a adipocitelor „deteriorate” de stresul termic determina activarea proceselor inflamatorii, „digestia” tesutului adipos si eliberarea lipidelor continute in celulele grase degradate in 2-8 saptamani. Acestea din urma sunt transportate de sistemul limfatic pentru a fi procesate si eliminate, asa cum se intampla cu grasimile alimentare.
Criolipoliza este indicata in special pentru depozitele de grasime localizate si este potrivita pentru remodelarea corpului.
Criolipoliza este o alternativa nechirurgicala la liposuctie. Aceasta tehnica se realizeaza fara bisturiu, nu dauneaza pielii si tesuturilor din jur, nu provoaca durere si nu lasa cicatrici. Mai mult, criolipoliza nu provoaca probleme care decurg din reabsorbtia grasimilor, asa cum se intampla cu alte metode invazive efectuate cu canule. De regula, anestezia nu este necesara si nu este nevoie de spitalizare sau perioade speciale de recuperare. Dupa tratament, pacientul poate reveni la munca normala si la activitatile sociale.